saratilling.blogg.se

Hej då Sri Lanka. Hej Sverige dag 20

Kategori: Resa

Jag vaknade som vanligt tidigt, men denna natt hade jag sovit som en prinsessa. Vilka sängar alltså!!! Jag hade planerat att besöka gymmet, men tvekade någon minut då resten av familjen sov. Sen vaknade Wilda och då tog jag beslutet. Ner och gymma! Man ångrar ju aldrig ett pass sägs det och visst var det så även denna gång
 
 
 Det var en härlig känsla att äntligen få använda kroppen och jag visste där och då att jag skulle avsluta 2015 hårt i gymmet.
 
När jag kom upp på rummet sov fortfarande 2 av 3. Jag hann duscha och klä på mig innan jag fick väcka den lilla för att gå ner till frukosten. Har nog aldrig längtat så mycket efter en buffé tror jag. Och vilken buffé sen!!!!
 
 
 
 
 
Efter frulle var det raka vägen ner till poolen. Här skulle det tas vara på varenda minut. Halv 12 gick jag och gjorde vid mig och checkade ut och barnen kunde fortsätta bada. Efter lunch blev det ännu mera bad innan vi klädde på oss och packade in oss i en taxi. Jag var precis lika rädd denna gång och när vi började närma oss flygplatsen drog jag en lättnande suck. NO MORE!!!!
 
 
 
Dixie somnade som vanligt i taxin. Den ungen alltså. Jag försökte prata med Wilda så mycket som möjligt för att hålla fokuset på annat håll.
 
 
Allt gick sjukt smidigt på flygplatsen även om vi blev lite förvirrade när vi fick ta med oss vatten igenom säkerhetskontrollen och att väskorna först inte ens behövde gå igenom en scanner så. Det fanns en restaurang och barnen fick lite glass i magarna. Jag hade sjukt ont i min och fick precis i mig en fruktdrink. Duktigt trött på den där magen alltså.
 
 
Flyget var i tid och boardingen gick bra. Jon har ju dubbelkollat allt och vi fick platser som passade oss. Sätena var sjukt obekväma i upprätt läge, men man anpassar sig ju alltid.
 
 
 
Klockan var 7 på kvällen när vi lyfte och det serverades varm mat uppe i luften. Wilda var den enda av oss som åt ordentligt. Jag fick kyckling, potatis och broccoli. Tar man glutenfritt så. Dixie åt upp mina potatisar och jag kunde inte ens smaka det andra. Några fruktbitar och dessert fick jag i mig.
 
Jag lyckades somna ett lite tag, men barnen sov som vanligt bäst.
 
Väl framme i Quatar piggnade vi till lite och barnen ville leka på lekplatsen. Ett litet tag i alla fall. Sen blev de trötta igen och ville sova. Inte så konstigt när det var mitt i natten. 5 timmar på denna flygplats var riktigt jobbigt måste jag erkänna, men det gick och vi kom på flyget som vi skulle.
 
 
Nu blev det ingen varm mat som tur var utan bara en macka. Både jag och Wilda somnade innan flyget lämnade marken, men jag vaknade efter ett kort tag av att Dixie satt och lekte med sina tic tacs. Jag sa åt henne att somna och då gjorde hon det. Jag somnade kort därefter. Denna flygning blev dock jobbig för mig då jag hade väldiga smärtor i magen. luft som inte ville komma ut när jag satt i sätet. Det var bara till att gå på toa då och då och släppa väder.
 
 
Jon sov typ ingenting, barnen sov massor (speciellt Dixie) och jag fick ihop några timmar. Landningen gick bra och frukosten vi fick var gudomlig. Älska Qatar!
 
 
Vi tåg tåg och båt hem för att kunna handla lite öl på färjan. Vi kom hem prick i tid och kunde konstatera att allt gått bra även denna gång.
 
Jag kommer göra en sammanfattning av resan och hur vi tyckte att det var att åka till Sri Lanka med två barn. Även en packlista på vad vi packat och vad vi inte använde kommer upp i bloggen. Detta för min egen del till nästa resa
 
 
 
 

Arbetsnarkoman

Kategori: Allmänt babbel

När jag hade 4 dagar kvar av semestern och jag inte kunde sova så passade jag på. Då började jag så smått att lägga in nya tider på min bokningssida, planera pass och kolla luckor i schemat. Mailen kollade jag då och då, men svarade endast på nödmail. 

Imorse vaknade jag klockan 6 då Dixie hade en mardröm och som vanligt kan jag inte somna om. I stället för att bara ligga och glo planerade jag hela veckans pass för mammorna och för mina pt-kunder. Nu kan jag släppa den biten i några dagar. 

Jag har byggt på min to do lista väldigt mycket, men idag fick jag gjort en sak jag verkligen LÄNGTAT efter; 
Få lägga golvet och skära till kanterna i lokalenJag kommer lägga mer golv så småningom, men just nu räcker det till det jag vill. 
Jag fick även packat upp mina nya hantlar, abmats, viktbälte och skivstänger. Wallballsen hade visst inte kommit med...

Förutom det fick jag även maskerat barnens rum och målat så långt färgen räcker. Imorgon ska jag måla klart grunden och på tisdag blir det rosa och lila. Då ska jag även rensa bland spel, leksaker och böcker. 

När vi hade varit i lokalen i 3 h och ätit höll Wilda på att somna. Vi är fortfarande lite ur fas på den biten. Så för att inte somna drog vi fram alla kläder i garderoben och alla säckar med ren tvätt och gick igenom varenda plagg. Några gick vidare till Dixie, några slängdes och några ska skänkas bort. Nu ska jag bara få till något smart i deras garderob också. 

Jag har fortfarande hur mycket som helst kvar som jag har på min lista, men en sak i taget. Det är ju tur att jag älskar att vara busy


Vardagen

Kategori: Allmänt babbel

Det har varit allt annat än lugnt sen vi kom hem från Sri Lanka. Jag tyckte att jag hade läget under kontroll, men hade visst missat några saker. 

Jag försöker att inte stressa upp mig, men till slut går det till en viss gräns där man bryter ihop. Så var det i fredags. Både jag och barnen låg i sängen och grät i kapp, men det lutade med att de tröstade mig. Väldigt bra att visa känslor för barnen tycker jag även om det blev lite väl mycket denna gång


Jag tog mig samman och bestämde mig för att lägga det åt sidan. Fanns ändå inget jag kunde göra åt saken när det väntades julfirande. 

Idag däremot. Idag ska det pysslas. När vi fått i oss frukost allihop drar vi hem och börjar maskera barnens rum och sen ska det geundmålas. Därefter ska jag till lokalen och beskära golv. Förhoppningsvis får jag hjälp av farfar, men annars löser jag det själv. 

När det är gjort hoppas jag att rummet är torkat och att jag kan måla resterande. Annars ger jag mig på all tvätt som ska vikas in. Jag vill även få upp hyllor i barnens garderob för bättre förvaring. 

Åh. Det är så mycket jag vill, men tiden räcker inte till...