saratilling.blogg.se

Som tidigast klockan 9

Kategori: Allmänt babbel, Flickorna

Att bli väckt av dessa två tidigast klockan 9 är verkligen inte helt fel. Tänk att få sova ut varenda dag hela året om.. Fast då hade man kanske inte uppskattat det lika mycket förstås
 
 
Vi har det så jäkla bra, men en vecka känns lite väl lite. Det är först nu man börjar slappna av på riktigt. Lite svårt att ta mer ledighet när jag jobbar som jag gör. Så är det tyvärr att vara egen. Mest fördelar dock..
 
Vi har hunnit med en del. 2 dagar på Ölands djurpark har nog varit höjdpunkten för di små. Och för föräldrarna. Att se sina små glada gör hjärtat varmt.
 
Idag hoppas vi på bra väder. Vi är sugna på stranden, men vi drar nog dit ändå. Barnen kan alltid hoppa i kanten. Jag får hålla mitt på det torra. Vågar inte riskera att få in skit i tån.
 
Ha en fin dag

Det är bara en kropp!

Kategori: En del av mig

Den senaste veckan när jag inte kunnat träna har jag funderat mycket. Jag trodde i början att jag skulle få panik över att inte kunna röra på mig (mådde fruktansvärt dåligt av medicinen), men jag har nog aldrig varit så lugn. Jag har tom kunnat vila i två dagar här på Öland utan att få panik. 

Det har varit många tankar om varför jag vill se ut på ett visst sätt. Visst tycker jag det är snyggt med muskler, men är det för att det ser snyggt ut eller är det för att jag ser upp till kroppen? Jag vet ju vilket hårt slit som ligger bakom och för mig har det alltid varit ett bevis på att man är duktig (ett ord jag inte längre använder). Man har disciplin och kontroll. 

För mig har alltid orden lat och egoistiskt varit något av det värsta man kan kalla mig, men det har jag tack vare Ann-Sofie lyckats vända på. Det är ok att vara bådadera. Vem säger att det är negativa ord? Är jag lat för att jag struntar i träningen för att jag är trött, för att jag lägger undan jobbet ett tag eller för att jag väljer att köpa något färdigt när jag inte orkar laga mat?? Eller är jag bara smart som låter min kropp och knopp få vila en stund för att sen orka mer? 
Och egoistisk. Om jag ska kunna bry mig om andra så måste jag i första hand bry mig om mig själv. 

Jag är så satans trött på alla ideal. Hur man ska och inte ska se ut. Hur mycket man ska träna. Hur man ska äta. Vad man ska ha på sig. Jag har det upp i halsen!

En stycke kropp och inget annat

Jag har i hela mitt vuxna liv aldrig varit nöjd med mig själv (kanske någon kort period). Fatta så jävla korkat!! Att jag lagt så mycket energi på att vilja ha något annat i stället för att fokusera på det jag faktiskt har. Det är slut med det nu. Det räcker. Så länge jag är frisk och kroppen mår bra ska jag fan inte klaga. Det är ju bara en kropp! Och vi ser alla olika ut och det är ok. 

Sen att jag kanske har ett mål för att motivera mig själv är en annan sak. Och träna kommer jag alltid att göra. Det är något som får mig att må bra. Äntligen! Inte träna så att jag skadar mig själv. Inte träna för att kompensera för maten jag åt. Inte träna för att jag måste. Enbart för att jag vill


Paleo

Kategori: Paleo

Jag hade tänkt vänta till efter semestern, men jag känner hur min kropp inte vill ha det. Mejerier. Jag kan inte säga att jag mår dåligt av det, men jag tror jag mår bättre utan det och då känner jag att jag vill testa. 

1 månad kör vi för att se hur det känns. Jag kommer ha laktosfri mjölk i kaffet, men annars blir det inga sådana produkter. Jag vill ta bort allt mjölkprotein, vilket finns kvar i laktosfria produkter


Jag äter redan ganska så strikt paleo, men nu vill jag gå all in. Ren och bra mat. Keep it simple  

Detta ska bli spännande.