saratilling.blogg.se

Angelica Brage

Kategori: Crossfit, Styrkelyft

Jag är lyckligt lottad. Jag får gå på utbildningar som är så sjukt roliga och givande. Jag njuter av varje sekund och suger åt mig som en liten svamp.
 
Igår var det dags för starka brudar att visa vad vi gick för. Crossfit Helsingborg (läs jag) anordnade ett litet evenamang för endast tjejer. Vi bjöd in en brud starkare än Pippi Långstrump. Damer och herrar: Låt mig presentera Angelica Brage. Vilken tjej!
 
karisma
 
Man kan ju nästan tro att jag fjäskar, men en sådan utstrålning, ödmjukhet, värme och glädje är det sällan jag stöter på. Hon peppade oss alla, såg till att var och en fick hjälp och gav tips, var pedagogisk, gick igenom lyften väldigt nogrannt och fördjupade sig lite i att "klitta" stången
 
Fia klittar stången lite väl mycket
 

När det kom till knäböj lärde jag mig inget nytt i hur jag ska coacha. Där har jag rätt så bra koll. Däremot fick jag lite tips om mina egna böj. Det är ju inte direkt min bästa övning. Det största felet jag gör är att jag inte tar i. Jag mesar.
Idag fick jag nöja mig med 85 kg. Ändå rätt nöjd med tanke på att jag inte varit uppe på några tyngre vikter på väldigt länge. Borde vara jävligt glad att jag faktiskt KAN böja med tanke på att jag inte kunde göra det på två månader pga min satans axel. Så...
 
rörlighetstest
 

Marklyft lärde jag mig lite mer om. Detta är en övning jag fått lite gratis då jag jobbat i stallet och därför tänker jag inte så mycket. Jag bara gör. Som sagt. Klitta stången och tryck mer med benen. Gick ihop något med fötterna också. 
Här blev det pr. 122,5 kg. Inte det vackraste, men det var ett maxlyft och det kom upp. BOOM!
 
Nu ska jag boka in ett telefonmöte med Angelica. Jag hade kunnat göra det på plats, men efter en lång dag i boxen var jag mer sugen på att åka hem till mina små monster som farmor varit snäll och passat halva dagen. 
Jag ska få ett upplägg på 6-8 veckor för att bli bättre. OCH starkare så klart. Vi kommer samlas igen dem som vill och köra en maxdag. För visst vill vi se resultatet vi alla jobbar så hårt för..?
 
Summa sumarum: Riktigt riktigt roligt och lärorikt. Har du chnsen att gå på hennes workshop. Just fucking do it!
 
 
 

Mammamage dag 2

Kategori: Tilling Träning & Livskraft

Dagen började med ännu mer teori. En del var nytt, men nörd som jag är så har jag faktiskt läst det mesta. Jag var mer nyfiken på det praktiska och såg fram emot att få känna på fler magar OCH få vägleda. Jag vet hur man mäter en diastas, men jag är lite mer osäker på hur jag ska få kvinnan att jobba ihop den. Tills nu. 
Nu känner jag att jag faktiskt redan visste det
 

Jag fick bekräftat att jag har en liten delning, vilket är otroligt vanligt, men att jag med påkopplad transversus helt planar ut den. Däremot är jag lite svagare i vissa positioner och tappar då bålen. Jag har alltså massor att jobba på. 
 
Så nu är det dags att lägga i en högre växel. Perfekt nu när jag ändå inte kan träna allt jag vill. Minst en mammamageövnkng om dagen. 10x10 sekunder. Det ska jag minsann lyckas klämma in. Får köra den samtidigt som min axelrehab. 
 
Summa sumarum. Sjukt bra och proffsig utbildning. Katarina är verkligen grym på  just mammamagar. Vill du instruera gravida och mammor är det denna kurs du ska gå. 
Jag ska nu hitta en person med en diastas, filma hur jag mäter och konstaterar den och sen vägleder personen att träna rätt. Är ivrig. Vill göra det nu, men än så länge har jag ingen bra "försökskanin". Någon frivillig?

Mammamage dag 1

Kategori: Tilling Träning & Livskraft

Första dagen på utbildningen är klar. Jag är trött. 7 1/2 h med massa info. Mycket kunde jag redan. Det är skönt. Liksom ett kvitto på att jag faktiskt har bra koll på mammamagarna. Jag vet hur det ser ut när de har lätt anspänning, när de kopplar på mer och när de kopplar på för mycket. Fan. Jag kan ju det här! 
 
Det jag är mindre bra på är hur jag ska göra för att gå vidare med dem som inte är så bra på att jobba med den inre kärnan. Hur snabbt jag vågar gå framåt. 
 
Och än en gång förstår jag vikten av att våga backa träningen. Jag känner att hardCORE mama-passen behöver justeras något. Idéer väcks till liv. Jag har planer. 
 
Jag är långt ifrån fullärd. Det kommer jag aldrig bli för den delen. Det blir man aldrig enligt mig, men jag kommer fortsätta lära. Fortsätta suga åt mig. Får ofta höra att jag kollar runt och läser för mycket om diverse saker. Ja, det må vara så, men sån är jag. Allt eller inget. 
 
Jag tänker bli bäst i Helsingborg på mammaträning. Bäst i Skåne. 
 
Over and out 
 
Oppppssss... Får man säga så??!
 
Jag kan. 
Jag vill. 
Jag ska.