saratilling.blogg.se

3 månader

Kategori: Pim 0-3 månander

Alla säger att tiden går så fort när man har små barn och jag har kanske varit en av dem, men judt nu känns det dom att Pim varit med oss i all evighet

Lillskiten är fortfarande en glad liten madame. Dagen efter sprutorna var hon dom vanligt igen och jag tror nästan inte jag hört henne skrika sen dess. Hon blir lite förbannad när inte maten kommer fort nog eller när hon ör övertrött, men jag förstår henne. Jag blir ju likadan.

För några dagar sedan hittade hon sina fötter. Idag var hon nära på att greppa tag om den ena. Snart har hon la dem i munnen också

Hon hänger med mig precis överallt. Sen hon föddes har jag lämnat henne två gånger. Och då 1 1/2 h. Ni förstår kanske att hon är mammas lilla flicka.

När hon inte ligger på golvet och jollrar gillar hon att stå i vårt knä. Det är även där hon somnar nu för tiden. Mest för att jag tycker det är så mysigt. Hon brukar dock inte ha problem att somna själv. Ibland får man smeka henne över näsan för att hon ska blunda, men det brukar gå relativt snabbt.

Rutiner har vi inga och jag bryr mig inte heller. Hon äter fritt under dagen. Ibland varannan timme. Ibland var fjärde. Sover gör hon hej vilt, men igår och idag tog hon en långsovare på över 2 h. Det var nice

Nattetid är likadant. Somnar olika tider, men brukar vara mellan 20 och 22. Äter gör hon 1-3 gånger. Jag har absolut inget emot att amma på natten. Helt ärligt tycker jag det är mysigt. Hon och jag i ett mörkt rum. Ljudet från hennes andetag och känslan när jag matat henne och hon somnar tungt. Underbart

Dumma sprutor

Kategori: Pim 0-3 månander

Fy! Jag har alltid mått så dåligt när mina barn fått vaccin. Jag vet ju hur mkt skit det innehåller och jag vet hur dåligt de kan må. Pim fick jätteont senare på kvällen. Jag har aldrig sett henne så ledsen. Nä, vill inte tänka på det mer nu
 
 
Det är som sagt en liten plutt vi har. 5090 gram och 56 cm kort. Hon hade halkat ner ett snäpp på kurvan, men BVC-tanten var inte orolig. Så länge hon är pigg och glad och sover bra så behöver jag inte oroa mig. Har hon däremot halkat ner ännu mer nästa gång så kommer jag få börja med lite gröt eller liknande. Flaska skulle jag undvika eftersom jag så gärna vill amma ett tag till.
 
Jag känner ju att mjölken finns där, men frågan är om den är tillräckligt fet. Med Wilda hade jag grädde i tuttarna. Med Dixie var det tvärtom, men då var jag ju på en diet (hur korkad får man vara) plus hade en 20 månaders att ta hand om hemma. Det var inte ofta jag fick amma ifred inte.
 
Nu jobbar jag iofs, men känner att jag kan amma i lugn och ro och det är alltid hon som bestämmer när hon är färdig. Hon visar aldrig att hon inte är nöjd efteråt. Ja, ja.. Tiden får la utvisa.
 
Nu ska jag hoppa i säng. Håller tummarna att febern håller sig borta
 

Nästa livskris

Kategori: Flickorna

Jag blir knäpp! På riktigt.

Efter mitt och Wildas allvarliga snack har hon tänkt efter innan hon fått sina "små" utbrott. Vi låter henne fortfarande testa sig fram och förhoppningsvis utvecklas samtidigt, men med gränser. Just nu funkar det i alla fall.

Nu har vi däremot en helt rabiat Dixie. Hon är inte klok. Sparkar och skriker gör hon och när vi försöker prata med henne håller hon för öronen

Jag försöker att hålla mig samlad, men det går bara inte. Igår skulle jag hämta henne från grannens studsmatta och när jag ber henne komma ner skrattar hon mig rakt upp i ansiktet och skriker NEJ!

När jag sa att jag kommer upp och släpar ner henne skrattar hon ännu mer och skriker JA!

Vi hade ett långt samtal ikväll efter att hon spottat på Wilda och dragit henne i håret. Det slutade med skrik och bråk, men efter wn stund bär hon lugnat ner sig gick jag tillbaka och frågade om hon ville ha en kram.

Hon kröp långsamt till mitt knä och sen satt vi där en stund. Hon gråtandes och jag med dåligt samvete. Det är ju faktiskt jag som är den vuxna. Inte ska jag tappa det.

Nu sover hon och vi sa god natt som vänner. Det gör vi alltid i vår familj. Aldrig somna osams.

Nu laddar jag för en ny dag imorgon så får vi se hur den slutar