saratilling.blogg.se

Planera in träningen

Kategori: Allmänt babbel, Styrketräning

Det är exakt vad jag måste göra. Jag är expert på att tacka ja till jobb utan att kolla när i helsike jag får röra på mig. Det är något jag MÅSTE få göra om jag ska må bra. Så nu är det jag som sätter mig och skriver in det i kalendern. Får passa på att "jobba" medan mannen städar här hemma
 
världens bästa man!
Idag trodde jag att jag skulle hinna med att gå i alla fall 30 minuter mellan jobben, men allt drog ut på tiden och jag blev trött som ett as. Blev en tupplur på soffan i stället på 15 minuter. Blir rastlös och känner egntligen för att gå ut en runda nu, men då piggnar jag till och har svårt för att somna. 
 
Ja, ja.. Snart blir det Idol med mannen och sen direkt bingen. Ni börjar det kännas att jag behöver lite ledigt. Ska dock inte klaga. Nästa helg blir det Warszawa och om 32 dagar drar vill till Sri Lanka i 3 veckor. SEMESTER
 

Jag ger mig icke!!

Kategori: Bäjbi, Styrketräning

Ni vet alla att jag älskar att träna. Eller...  Det är lite knäppt att säga så egentligen. Under tiden tycker jag faktiskt mest det är jobbigt och vill bara bli klar, men jag gör det ändå för jag vet att det är så värt det. Lyckan man känner efteråt. Tröttheten. Att få känna dig stark. Boom!!

Nu är det ju dock inte så längre. Jag mår mest pissapa efter. Så fort jag går och byter om kommer det som en våg och sköljer över mig. Och inte går det över när jag äter och varvar ner. Det håller i sig långt efter. Idag tränade jag på lunchen och först vid 17-18 började det släppa. Jag testade att bara köra 30 min styrka och därefter 30 minuter på bandet. Ingen skillnad. Jag började må illa redan när jag tog mina första steg på den där tråkiga maskinen (vågade inte ge mig ut i skogen då min mage var kass). 

Jag vet att jag behöver styrketräna. Min rygg kraschar annars. Så jag tänker fortsätta ändå. Jag ger inte upp, men jag kommer lägga mer fokus på promenader i naturen. Där mår jag som bäst. Frisk luft, tankarna rensas och jag mår inte illa efter

11699 steg

10 000 steg om dagen är mitt mål och det har än så länge gått bra denna vecka. 

Mår/mådde du dåligt efter styrketräning under din graviditet??

Berga läkarhus. Bästa vårdcentralen

Kategori: Allmänt babbel

Jag har glömt att berätta om hur det gått med min jäkla öronsjukdom Ménières. Här kan ni läsa hur mötet på Berga läkarhus gick till och vad som hände sedan
 
Jag fick min remiss för att få kolla upp mitt högra öra, men inte till sjukhuset som jag trodde. Min husläkare tyckte som jag. De är fan inte kloka!
 
När jag kom in till Rustan och förklarade läget ringde han direkt till öron- näsa- hals och undrade när jag blev diagnostiserad. 
-2009
-Och varför har hon då inte blivit kallad igen?
-Jo då. Hon var här 2011. 
-Det är 4 år sedan. Borde ni inte följt upp henne med hörseltest osv?
-Ja. Nej. Jag vet inte. 
-Ok, men om hon får remiss nu. När får hon tid?
-Räkna med 3-4 månader.
-Ni skojar!!! (Här skrattade vi båda). Ok. Tack ändå. Hon kommer aldrig tillbaka. 
 
Kan tilläga att den sk sekreteraren först inte hittade min journal för den kunde hon inte se. Rustan frågade på nytt om hon kunde ta fram journalen för Sara Tilling. Då helt plötsligt unde hon se allt. Oj, den fanns visst här.
 
man blir glad av snälla läkare
 
Så i stället för att skicka mig till sjukhuset där jag skulle få vänta 3-4 månader fick jag en remiss till en öronläkare i stan. Även där fick jag ett grymt proffsigt beömötande. Han undersökte mig väl i alla möjliga hål och hans lilla hjälpreda tog ett hörseltest på mig. Det kunde konstateras att jag har mycket sämre hörsel på vänster öra, men att ge en hörapparat i dagsläget var svårt. Jag har tydligen så ojämn hörsel pga av min ménières. Jag får leva med att säga va stup i kvarten. 

Det jag däremot kan testa är att sätta in rör. Det kan lätta på trycket och jag får kanske inte så kraftiga tinnitusanfall. Och det jag vägrar är medicin. Punkt slut. Jag ska även boka in en omgång akupunktur. Det sägs hjälpa något. 

Idag har jag fått lock för örat och hög tinnitus. Jag bet vad det brukar betyda, men jag vägrar att få ett anfall. Vägrar!