saratilling.blogg.se

2 minuter hos ortopeden

Kategori: Crossfit, Rehab, Styrkelyft

Exakt så länge var jag inne hos ortopeden i Ängelholm. En tid jag väntat på i över 5 månader. Jag var nämligen tvungen att avboka första tiden och då fick man så snällt ställa sig sist i kön igen. 
I vilket fall.. In kom jag. Förklarade problemet lite hastigt. Han bad mig lyfta armen med och utan motstånd och sa
Du skickas till MR.
Jaha. När?
Ja, om si sådär 2 månader. 
Han var väldigt stressad och försökte få ut mig illa kvickt ur rummet. Jag blev mest chockad och när jag frågade vad jag skulle göra fram till dess fick jag svaret
Träna. Gör det som inte gör allt för ont. Det som gör ont. Träna inte det.
Fy fan vilken smart gubbe!
 
Lite knäckt var jag allt igår, men inte tillräckligt. Jag hämtade hem ungarna och drog till boxen lite tidigare för att hinna träna innan jag skulle hålla pass. Eftersom han gav mig tillåtelse att träna det som inte gjorde allt för ont testade jag på att hänga mig i räcket. Lite rädd för att dra mig upp, men 1 2 3 och UPP. Och ner. Och UPP. Och ner. 10 gånger för att vara mer exakt. Det var ju det jag sa att jag skulle klara när jag kom tillbaka efter rehab. Inte fy skam för att inte gjort dem på flera månader.
 
Idag körde jag mina böj. 6x2. Sista omgången för denna vecka
 
 
Gött att de redan känns lättare. Jag vet ju vilka framsteg jag gjorde förra omgången och hoppas på liknande denna gång. Skam den som ger sig
 

En dag med Sara och jobbet

Kategori: Allmänt babbel, Tilling Träning & Livskraft

Vilken rolig jobbdag jag haft idag. Tänk att jag till slut kom på vad jag ville jobba med. 

Det började med sovmorgon till 07.20. Lyx! Jag fick en lugn start i soffan med Wilda och Dixie fick sen väckas 1 timme senare. Jag ser gärna att hon äter frukost hemma och inte en macka på vägen. När hon sovit mer än 12 timmar så...

Barnen lämnades på förskolan kl 9 och mitt första pass började 9.30. Gravid- och mammaträning. Det känns inte ens som jobb. Jag ÄLSKAR att coacha morsorna. Så jäkla grymma. Ger alltid allt och oftast har vi skitkul


Direkt efter var det dags PT-kunder. Först en via Crossfit Helsingborg och sen två via mitt eget. Att få coacha fram till pb är alltid kul. Lika kul är det att få någon som haft diskbråck att faktiskt börj lita på sin kropp igen. Eller att en kund klarar av att stå på händer i flera sekunder i rad. UTAN stöd!

Efter PT var det dags för massage. 30 minuter knådande av vader. Snart marathon vet ni. Då gäller det att förbereda väl. 

Efter massage hämtade jag hem flickorna. Eftermiddagen spenderades ute på gräsmattan och på golvet. Tätt intill med massa kramar. Vissa dagar saknar man mer än någonsin


Jag lyckades dessutom sälja av en massa av barnens vinterkläder och blev 900kr rikare. 

När klockan närmade sig 18 lämnades töserna hos farmor. En sista kund väntade. Ett första möte och vilken tjej. Stark inifrån och ut. I like. Här kommer det hända grejer. 

19.40 var jag hemma igen. Hann slänga i mig mat innan tjejerna kom hem. De var lagom trötta så rakt upp i säng och jag kunde fortsätta mitt arbete; boka in nya kunder. 

Som sagt. Det är tur jag älskar mitt jobb. Att gå tillbaka till skolan är det bästa jag någonsin gjort. Att följa min dröm. Jag vågade. Jag gjorde det. Och här är jag idag...


Find Dat Ass

Kategori: Allmänt babbel, Crossfit, Rehab, Styrketräning

Ofta får jag höra att man har problem med att aktivera rumpan i olika squatövningar. De jobbar mer med framsida lår. Detta hade jag också problem med efter mina graviditeter då tyngdpunkten förflyttas och baksidorna kopplas ur. Platt rumpa hej hej. Någon som känner igen sig?


Så vad göra? Numera har jag inga problem att hitta rumpan min. Jag kämpar desto mer för att bygga på framsida, men det tar vi en annan gång. 
Det bästa är att börja passet med olika aktevieringsövningar. Olika höftlyft är riktigt riktigt bra. På golvet, upphöjda, med ett ben i luften, med hopp, eller som jag gör i filmen nedan. Höftlyft på pilatesboll plus en utrullning. Rekommenderas INTE att göra ouppvärmd då krampen oftast kommer som ett brev på posten
 
 
Armarna kan antingen vara i golvet som stöd eller för att utmana mer rakt upp i luften. Tänk på att spänna skinkorna ordentligt precis innan lyftet och håll dem sedan spända igenom hela övningen. Hälarna pressas ner i bollen och sen lite mot rumpan för att bollen inte ska rulla iväg.Håll höften så högt som möjligt.
 
En annan favoritövning är bulgarian split. Se bilden ovan. Bakre benet upphöjt, ett stort steg framåt och en vikt framför som utmanar bål och balans. Älskar den. Eller hatar kanske är rätt ord. Här är det viktigt att ha tyngden på hälen. Jobbar man på tå är det lätt att jobba för mycket med framsida lår.
En annan sak är att ha så lite tyngd som möjligt på bakre foten. Många känner mest i det benet som är upphöjt och det är just för att man saknar styrka i främre benet eller tom fuskar. Det är det främre benet som är i fokus här.
 
En annan sak är att tänka på musklerna som faktiskt SKA jobba. Känn in rörelsen. Vad är det som sker? Var känns det? Kan jag ändra lite på tyngdpunkten och vad händer då? Experimentera. Ha kul och TRÄNA för att få resultat. Inte bara för att det ska göras. Våga sänka vikterna och få ordentlig kontakt kan ofta ge mer. Något jag själv måste bli bättre på.
 
Nu ska jag köra lite stretching. Den här kvinnan kommer ha sjuk träningsvärk imorgon...