Choklad- och nötmuffins
Wilda tjatade igår imorse om att baka. Hon älskar det. Hade hon fått bestämma hade hon gjort det varje dag. Igår bakade hon bullar på dagis. Riktigt riktigt goda. Fulla med gluten, men lite mörkare. Tror de använder rågmjöl. Och inget sött. ÄLSKAR DET! Världens bästa förskola. Och ja. Jag smakade en tugga. Och nej. Jag fick inte ont i magen.
Och nu när jag skulle leta recept kom jag på att jag har ju massor i min förra blogg. Perfekt! Så.. Idag får det bli dessa.
Eftersom jag aldrig mäter eller väger så är receptet bara på ett ungefär
2 ägg
1 msk kokossocker
2 msk kakao
3/4 dl mandelmjöl (kanske mindre)
1 msk honung
1/2 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
20 rostade och saltade nötter
1) Sätt ugnen på 200 grader
2) Vispa ihop ägg och socker fluffigt
3) Smält oljan och tillsätt i smeten med övriga ingredienser (ej nötter)
4) Häll upp i formar. Ca 10 st
5) Lägg i 2 nötter, eller fler, i varsin muffins
6) Grädda i 7-10 min (faktiskt ingen aning). Ta ut när du tror att de är färdiga


Kan ju bara bli gott